Vi tager ansvar for dit affald

98 42 68 55

info@skraldemanden.dk

Organisk affald

Indsamling af organisk affald for virksomheder

Peter Sørig Renovation er en visionær virksomhed, hvor vi bestræber os på at følge med udviklingen inden for affaldshåndtering. Vi indsamler derfor også organisk affald for virksomheder, som bl.a. er madaffald som kød, grøntsager, frugt, kaffegrums og brød, men også emballage der er helt eller delvist fyldt med madrester.

Hvad er organisk affald

Organisk affald kan defineres som noget der engang har været levende og ikke menneskeskabt. Affald fra dyr og planter er organisk affald og nedbrydes biologisk. Biologisk nedbrydeligt affald kan blive til kompostjord. Nedbrydelsen sker når mikroorganismer spiser affaldet og omdanner det til f.eks. jord. Denne proces kender de fleste fra naturen når blade og frugter forsvinder og bliver til jord.

Hvad er ikke organisk affald

Restaffald er det affald du står tilbage med efter at have frasorteret det organiske affald og det affald der kan genbruges. Restaffald er bestående af det beskidte emballage du kommer i skraldespanden i køkkenet, eksempelvis mælke- og juicekartoner, flamingo, beskidt plastik og brugte papirhåndklæder. Alt det som mennesker og dyr ikke kan spise betegnes som uorganisk affald.

Genanvendelse af organisk affald

Det organiske affald bliver genanvendt til at udvinde biogas, som bruges til miljørigtigt el, varme eller brændstof. Restproduktet er et helt rent og miljørigtigt affaldsprodukt uden plastik- og metalrester, der benyttes til gødning i landbruget.

Se mere i nedenstående video fra vores samarbejdspartner, der viser hvordan det organiske affald bliver anvendt til af udvinde biogas og gødning:

Kontakt os og få yderligere vejledning, så vi kan være behjælpelige med at få genanvendt virksomhedens organiske affald.

Har du spørgsmål?

Vi sidder klar til at hjælpe dig!

98 42 68 55

Kontakt os i dag